Live tracking

Alles wat je moet weten over de live tracking functie.

Kan de klant altijd zien waar ik rijd?

Nee, de klant ziet jouw locatie een half uur voor aanvang van het tijdvak tot aan het moment waarop jij het afleveren hebt bevestigd waar jij rijdt. Ook als jij je locatie uit zet zal de klant jouw locatie niet meer zien. Als je gebruik maakt van “Dagroute” kunnen wij de klant ook nog laten weten hoeveel stops je nog moet voor je naar het betreffende adres rijdt.

Wat is het voordeel van het toevoegen van niet-Brenger stops?

Het toevoegen van niet-Brenger stops heeft grote voordelen. Zo is het plannen van Brenger opdrachten in combinatie met je eigen opdrachten makkelijker en sneller. Als je jouw startpunt en andere stops toevoegt, worden er reistijden berekend en zie je de verwachte aankomsttijd per stop. 

Daarnaast leidt het tot betere klantcommunicatie doordat de klant automatisch op de hoogte wordt gehouden van je verwachte aankomsttijd. Deze wordt berekend op basis van je live locatie en bevestigde stops.

Hoe voeg ik niet-Brenger stops toe?

Bij het planningsoverzicht in je dashboard kun je, per dag, klikken op ‘Bekijk dagroute’. Hierna opent zich een scherm met al jouw stops van die dag! Je kan hier de volgorde van je stops aanpassen of gemakkelijk zelf stops toevoegen. 

Bekijk hier het filmpje van hoe het eruit ziet en probeer de functie zelf uit!

Waarom leidt het toevoegen van niet-Brenger stops tot betere klantcommunicatie?

Met het doorgeven van je niet-Brenger stops en het aangeven van de volgorde die je van plan bent te rijden, kunnen we automatisch een nauwkeurige verwachte aankomsttijd aan de klant geven. Ook als je even vertraagd bent, kunnen we zo de klant up-to-date houden. Op die manier krijg je minder vragen en hoef je zelf minder met de klant te communiceren tijdens het rijden.

Waarom is het makkelijker plannen als ik niet-Brenger stops toevoeg?

Binnenkort is het mogelijk om direct te zien hoe laat we verwachten dat je aankomt bij de door jou geclaimde opdrachten van Brenger. Door je niet-Brenger stops ook in te voeren, kan je makkelijker je hele dag plannen en eenvoudig zien wat het verschuiven van een stop voor invloed heeft op de verwachte aankomsttijd op de rest van je schema. We houden rekening met servicetijd op de stoplocatie en ook een lunchpauze wordt meegenomen. Verder maken we het overzicht zo dat je vanuit hier direct de stops kunt bekijken en/of bevestigen. Dat maakt het makkelijker om de huidige en volgende stop snel te vinden en af te handelen. In eerste instantie is het de bedoeling dat je zelf nog de stops op volgorde zet, daarna gaan we werken aan het automatisch optimaliseren van je route.

Wat zijn verwachte aankomsttijden?

Wat zijn verwachte aankomsttijden? Door middel van live tracking kan de klant zien wat jouw verwachte aankomsttijd is. Deze optie werkt alleen optimaal als je live tracking aan hebt staan en je niet-Brenger stops toevoegt aan de planning.

Heb je een andere vraag?

We staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden. Stuur ons een bericht via de chat, e-mail of bel ons op 085 888 1934.